-
×
Turtellini Gül Mantı
İster Haşla İster Kızart Ye!
İçindekiler:
Tip 1 un, dana kıyma, yemeklik tuz, yumurta, kuru soğan, maydanoz, reyhan, karabiber,
pul biber.
Hazırlanışı:
Haşlama:
Önceden kaynayan bol suya isteğe göre yemeklik tuz ekiniz. Daha sonra
çözülmesini beklemeden mantıyı ekleyiniz, su tekrar kaynamaya çıkana kadar
birkaç defa karıştırınız, yaklaşık 10-12 dakika pişiriniz. Pişme kıvamına bakıp
mantıları bir süzgeç yardımı ile süzünüz. İsteğe göre üzerine tereyağı, yoğurt
ve sos ilave edip servis ediniz.
Kızartma:
Dondurucudan çıkardığınız mantıları 20 dakika oda sıcaklığında beklettikten
sonra kızgın yağda kızartarak servis ediniz.
Uyarı!
Ürün çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.